Вашите кулинарни гафове

Понякога и най-добрите намерения в кухнята се провалят. Тези провали, обаче, ни дават опит, който ни помага да се предпазим от бъдещи такива.

Вашите кулинарни гафове

Мнениеот vkusnotiiki » 12 Ное 2008, 18:24

Можете ли да готвите? Колко често го правите? Споделете вашия личен опит - къде сте грешили и какви буламачи сте правили, къде сте добавяли нещо от себе си и се е получавало много вкусно. Споделете с нас :wink:
Аватар
vkusnotiiki
Site Admin

Re: Вашите кулинарни гафове

Мнениеот мимимони » 25 Фев 2009, 14:38

Чесно казано нямам много гафове в кухнята, но....все пак ми се е случвало примерно да сготвя без олио или да прекаля със солта и то така че просто не става за ядене. Последният ми сериозен гаф беше скоро. Сложих да готвя спанак с ориз и в момента в който сложих ориза ми се обади една приятелка и аз като "налапах телефона" се усетих чак когато ми замириса лошо. Отивам и какво да видя- манджата ми без вода, така загоряло че после...просто хвърлих тенджерата. Добре поне че не беше любимата ми. И така сега ако ми се обади приятелка когато готвя и казвам" след малко ще ти звънна сега съм заета.
Това е.
мама експериментатор
Аватар
мимимони
Чирак

Мнениеот vkusnotiiki » 27 Фев 2009, 19:29

Общо взето моите провали са предимно в началото когато почнах да готвя, тогава просто нищо не можеше да се яде а уш гледах как се прави в рецептите :) И аз имах същия гаф само, че с боб сложих го да се вари и ми се наложи да излез на за малко на двора и това малко беше колкото да се изпари цялата вода в тенджерата и боба така да загори, че трябваше и аз да я хвърлям в кофата. :)
Аватар
vkusnotiiki
Site Admin

Мнениеот tsveti05 » 01 Окт 2009, 15:55

Беше още в началото когато се учих да готвя. Реших че ще сготвя пилешка супа, та мама и татко като дойдат да са доволни от детето :roll: И понеже съм виждала че майка ми хвърля водата на боба, та реших че и на пилето така трябва smile35 е стана горе доло :lol: вече не си спомням каква е била реакцията им, щото беше много отдавна, но като се замисля сега сигурно им е било доста безвкусно :D
tsveti05
Чирак

Мнениеот bg88 » 12 Мар 2010, 21:57

далечната 1994, първи стъпки в кулинарията ...... шоколадови яйца....
тук е рубриката гол, след гол ама при мен е гаф след гаф....
1. кафена чаша за мен е това в което мама пие кафе 350 мл чаша..............
2.пудра захар-при липса, торбички няколко една в друга, слагат се захарта и познаите какво с чук за месо БОЙ ........... :)
3.200 грама шоколад, ама кой да го тегли .... от Родината на милка имахме шоколад и него БОЙ ама половин кило...............
4.Орехите да са смляни и тях като захарта...............
ае то не е за разказване ама накрая дядо ми така облажи, че нямам думи... само той можа да понесе сладоста, но се пребори, а майка ми от тогава ми е забранила да пипам да правя сладки неща,но да кажем че ми е простено бях на 10........., имам още куп историй.....................

Но да пребия рибата, по принцип съм голям фен на ресторантите и късмета ми се усмихна работих в един, но не на барбекюто кадето имам много опит а студена кухня.на всички който не са запознати ,студена кухня правят десертите ... крем карамел и тем подобни.Та след 14 години полу пауза в кулинарните гафове,първите дни уча,ама кво ме разсея една едрогърда сервитьорка,слагам 1,5 мляко,ванилия 15 яйца , буркам, карамелизирам захар, слагам в шоличките , после наливам течноста и пека.До тук 6, ама идва шефката, вика какво правите, викаме Крем карамел, гордо аз съм го правил, още горещ (така го обичала) и го опита ............ о боже опази ....... НЯМА ЗАХАР :) хахаха няма такъв цирк, та не ми върви със сладките неща :)
bg88
Чирак

Назад към Провалите в моята кухня